Zimní běžecké kalhoty Dynafit, kvalita a komfort pro každého běžce

V chladném počasí se vyplatí sáhnout po zateplených kalhotech, které chrání svaly při výkonu. Zadrží teplo, které z pracujících svalů uniká, ale neomezují v pohybu. Na trhu je zateplených legín celá řada, provedením se ale mezi sebou liší. Já jsem vyzkoušela zateplené běžecké kalhoty Winter Running Tights od Dynafitu

zimní zateplené běžecké kalhoty Dynafit

Pevný a přitom příjemně hřejivý materiál

Legíny Dynafit aktuálně nabízí ve třech barevných variantách. Pro dámy jsou běžecké kalhoty dostupné tradičně v černé s modrými nebo růžovými doplňky a pro pány s šedou nebo modrou aplikací. Použitý materiál Dynawarm Vuelta je složený z 82% polyamidu a 15% elastanu. Je tedy příjemně pružný, ale zároveň nemá tendence se vytahovat a stále drží tvar i po několika měsících používání.

Pro Dynafit tento materiál vyrábí italský výrobce Carvico a kvalita je zde opravdu znát. Vnitřní strana je mírně česaná s chloupkem. Je velmi příjemný na dotek a pocit, sám o sobě zvyšuje tepelný komfort a odvádí vlhkost od pokožky. Ani po opakovaném použití nezapáchá. Běžecké kalhoty se skvěle hodí pro běh v nízkých teplotách kolem nuly. Legíny nejsou ani při větším napnutí nijak průhledné.

zimní běžecké legíny Dynafit
Legíny se hodí na výběhy v chladném počasí a ani při větším napnutí nejsou průhledné.

Přiléhavý střih, který příjemně drží na místě

Kalhoty mají anatomicky propracovaný střih, skvěle sedí, drží na svém místě a nepadají dolů. Švy jsou umístěny nad stehny u loga s reflexního proužku a pod koleny, nijak tedy nepřekáží volnému pohybu. Pokud se mírně zapotíte, kalhoty se úplně přilepí a drží jako druhá kůže. Běžet v nich můžete tak rychle a dlouho, jak vám budou nohy stačit. Rychle schnou a nebude vám zima. Pas je vyšší, hlavně z důvodu kapes kolem boků.

Navíc mají gumičku, kterou snadno utáhnete, pokud máte užší pas, díky tomu se hodí opravdu na každou postavu. Nohavice jsou dostatečně dlouhé a elastické i pro vyšší běžce. V zimních měsících velmi oceníte zip na konci kalhot. Snadno je sundáte i přes běžecké boty a kalhoty se celkově dobře oblékají. 

Zimní běžecké kalhoty Dynafit - detail na zip na nohavici
Detail nohavice se zipem, který usnadní oblékání i svlékání legín.

To nejlepší na legínách od Dynafitu? Kapsy kolem celého pasu

Kapsy na legínách jsou naprosto skvělé. Dáte do nich prakticky vše, co na běh potřebujete. Jsou umístěné na bocích, obsah v nich neskáče a snadno se ke všemu dostanete i přes delší horní oblečení. Menší kapsa na zip pohodlně schová klíče a drobné cennosti. Větší kapsa v zadní části pak pohodlně pojme i větší telefon nebo menší flašku s vodou. Dvě kapsy na bocích jsou pak ideální pro gel nebo tyčinku.

Sama jsem v nich nosila třeba i rukavice nebo sluchátka, tedy vlastně úplně cokoli vás napadne. Guma je u kapes příjemně pevná a nemusíte se bát, že vám něco vypadne. Běžecký batoh pak s sebou potřebujete až na delší běhy, což je velká výhoda. 

Detail kapes na zimních běžeckých legínách Dynafit
Detail kapes na kalhotech, jejich obsah stačí i na delší výběhy a gumičky se starají o to, aby vám z kapec nic nevypadlo.

Kvalitní kousek i pro náročné běžce

Běžecké kalhoty mají jen pár reflexních prvků a uvítala bych jich více. Přeci jen je v zimě častěji tma a šero a bezpečnost při běhu je pro mě zásadní. Toto tedy hodnotím jako mírnou nevýhodu. Materiál je velmi odolný, ale v hodně namáhaných místech má tendence mírně žmolkovatět. K prodření zatím ale ani po delší době nedošlo.

Mírně náchylný je přední potisk nápisu Dynafit. Doporučuji kalhoty prát naruby, aby vám nápis nepopraskal. Jinak jsem s kalhotami velmi spokojená a pokud hledáte kvalitní kousek do své běžecké výbavy, rozhodně za to stojí

Běžecké kalhoty Dynafit

Autor: Vanda Nováková, Instagram